Thursday, November 27, 2008

Catania










Simbolul orasului Catania este o sculptura vechie ce dateaza din perioada antichitatii. Aceasta sculptura reprezinta un elefant, ce in vechile vremuri era ideolizat, fiind privit ca materializarea spiritelor animalelor inghitite de lava. Pe spinarea elefantului s-a adaugat un obelics Syenian, aceasta creatie fiind postata in piata centrala a orasului, piata definita de un dom de factura baroca si de 3 palazze apartinand aceeleiasi epoci. Trecand din piata principala in cea de-a doua piata a Cataniei, acestea doua fiind foarte apropiate, se afiseaza cladirile ce educa elevii si studentii citadinei.
Universitatea din Catania a fost prima de felul ei din Sicilia, astazi avand o deosebita traditie, fiind si una din primele universitati italiene.
O scurta vizita in centru te poarta pe strazile inghuste ticsite de palazzine de diferite facturi stilistice, tipice italiene, majoritatea fiind o mixtura de renastere,baroc si rococco. Descoperi natural ceea ce toate orasele italiene au, o via Roma, un dom si natural un Teatro Massimo, dar ceea ce este diferit in Catania este tocmai pozitia acestui teatru si modul in care se prezinta, fiind cu adevarat cea mai frumoasa constructie, dupa mine, din oras. Iar in fata acestui minunat teatru se intinde o piata de tip baroc ce parca intareste imaginea tearului.
Dar, ce m-a surprins cu adevarat a fost micile minunatii ce se ascund in diverse spatii ce parca stau a fi descoperite de cine are curiozitatea de a le cauta...

No comments: